Over de studio

Studio florisvanderkleij is een klein en ervaren ontwerpbureau in Amsterdam, dat persoonlijke aandacht geeft aan opdrachtgevers, producenten en merken. We streven naar het leveren van hoogwaardige technische en creatieve oplossing oplossingen die passen binnen het budget. Voor opdrachtgevers (en alle andere betrokken partijen) regisseren we meestal het project van begin tot einde. Zodat een optimaal eindresultaat wordt behaald, waar opdrachtgevers tevreden over zijn.
Omdat creativiteit geen grenzen kent hebben we in de afgelopen 20 jaar een veelzijdig portfolio opgebouwd. Opdrachten in de openbare ruimte, meubels op maat, interieur en architectuur; we ontwerpen in elke schaal. We werken in eigen opdracht, voor particulieren, organisaties, winkels en bedrijven. Doordat de hoeveelheid opdrachten gestaag toenemen, komen stagiaires en free-lancers de studio de afgelopen 5 jaar versterken.

Circulair

Binnen het bureau is er de afgelopen jaren expertise opgebouwd op het gebied van circulair ontwerpen, waarbij duurzaamheid meer betekent dan recycling van materialen. We ontwerpen re-montabele producten met oog op de toekomst, die er goed uitzien en het leven beter maken voor de gebruikers en de omgeving. Remontabele (bouw)onderdelen zijn aanpasbaar in functionaliteit, esthetiek en maatvoering. Hierdoor hebben ze een lange levensverwachting (en afschrijving) en wordt er geen afval geproduceerd. In 2014 werd samen met Piet van der Werf Hubbel bv opgericht; Hubbel is een volwaardig bouwsysteem dat uit re-montabele onderdelen bestaat. Hubbel won de building Holland Award op de BouwRai in 2010.

locatie studio

Lezingen en doceren

Lezingen en doceren
Naast het ontwerpwerk wordt er met enige regelmaat een lezing gegeven of een (gast) les. Hoe te ontwerpen voor een circulaire economie levert meestal de basis, maar ook social design projecten of andere milieuonderwerpen (fijnstof, verzilting) komen aan bod.