Trattorria Yam Yam

Yam Yam is een restaurant waarin eten wordt bereid in twee keukens. Hiervan bestaat er een – als eerste in Amsterdam – uit een houtgestookte pizza oven. De opdracht was het interieur van het restaurant te vernieuwen en toch herkenbaarheid te behouden. Door de goede communicatie met de eigenaar werd het mogelijk een ruimtelijk en logistiek helder plan te realiseren.

Het project

Het gebouw waarin Yam Yam gevestigd is bestaat uit twee panden, gescheiden door een draagmuur. Deze draagmuur is deels gesloopt en vervangen door een onzichtbaar verwerkte stalen portaal. De vloeibare overgang creĆ«ert meer ruimte en overzicht zowel voor personeel als klanten. Om dit overzicht en deze ruimte te versterken bestaat de nieuwe bar uit vier elementen. De elementen zijn ten opzicht van elkaar iets verschoven. De barmeubels zijn bekleed met witte 10×10 Mosa tegels. Boven twee barmeubels hangen rvs frames voor drank- en waterflessen die ook dienst doen als armatuur.

Daarnaast is de houtgestookte oven gestript van zijn steenstrips en bekleed met onbehandeld ijzer. Op de vloer is eiken lamel aangebracht. Om de her verschil tussen nieuwe en oude indeling klein te houden is ervoor gekozen om de tafels en stoelen voorlopig te behouden zoals ze zijn.

Praktische informatie

Uitvoering portaal: Janco Luntz timmerwerken Beverwijk
Stuc- en tegelwerk: Alex’ 96, Amsterdam
Vloer: Bentvelzen en Jacobs, Zaandam
Bar: Maatschap Spaarndam, meubelmakers in Amsterdam. Derek Hall / Edward van Altena
Opdrachtgever: Johan Vogelaar
Fotografie: Kees Winkelman.
Styling fotografie Marielle Maessen.
Ontwerp,voeren directie, oplevering in 2008: Studio florisvanderkleij