Project Agwel: penthouse in historisch centrum

Voor een reclamebureau in Amsterdam ontwikkelde Studio Florisvanderkleij een penthouse en terras. Dit project Agwel had de uitdaging was het krijgen van een bouwvergunning.

Gelegen in het Centrum van Amsterdam tussen Rusland, de Oude Zijds Achterburgwal en de Sint Agnietenstraat ligt een smal lang woonhuis. De opdracht was hier een penthouse op te ontwikkelen. Omdat het gebouw in het centrum van Amsterdam stond moest er rekening gehouden worden met strakke regelingen voor het krijgen van een bouwvergunning. De studio hield rekening met alle zichtlijnen vanaf de straat. Dit zodat het penthouse het culturele aanzicht niet zou beïnvloeden. Hierdoor is er een bouwvergunning gekregen voor dit bijzondere ontwerp. De ruimte onder het penthouse is ook verbouwd. Deze ruimte dient nu als kantoor voor het reclamebureau.

Praktische informatie

Aannemer: Weverbouw groep, Theo Wever, Kees Veerman, Rob Esch.
Constructie: Tekenis bv. Fotografie: Anne Reinke , Styling Marielle Maessen.
Opdrachtgevers Cor du Buy (1993) en reclameburo Creative Cell, Alwin Merckelbach (2008)
Ontwerp Laura Weber en Herman Verkerk ism Studio florisvanderkleij (1993). Voeren directie, oplevering in 2008 Studio florisvanderkleij.
Met dank aan het SAS-Hotel en Arthur de Groot

 

De zwevende nissen lopen evenwijdig met de ramen aan de kant van de Sint Agnietenstraat. 

 

 

3D beelden Arthur de Groot

 

 

Constructie in stalen spanten