zitkuil, kruipruimte, schaarlift, ge´ntegreerd meubelontwerp

hendrik32. Hoe ga je om met de kleine ruimte voor een groot gezin.

De familie bestaat uit 6 personen, de ruimte in de woonkamer is dan al snel gevuld. Daarnaast is er op elk uur van de dag een andere leefsituatie. Dit vraagt om flexibele ruimtelijke indeling. Er blijkt een kruipruimte onder het huis te zitten van 90 cm diep, die goed droog is. Daarin is een kleine zitkuil gebouwd, met een door een schaarlift beweegbare vloer. De vloer kan omhoog als podium, onzichtbaar gelijk staan met de rest van het karpet, of de kuil laten zakken, en als zitmeubel fungeren. Vier grote laden voor de berging voor speelgoed zitten in de wanden van de kuil. Voor de veiligheid zit de electronische bediening in een kastje met een slot erop. De beneden etage is door een glazen vouwwand te verdelen in twee aparte kamers. De wand zit ingenieus verborgen in de wandkast.

De mechanische zitkuil functioneert als een bijzonder meubelstuk. En als ideaal speelobject.

De mechanische zitkuil biedt veel functionaliteit. En als je de bodem laat zakken kan je de rand als stoel gebruiken, of de zijkant van de kuil als rugleuning.

Als de lift verder naar beneden zakt, zijn er aan drie zijkanten een grote berging met diepe lades voor speelgoed.

De woonkamer is te verdelen in twee delen. Verborgen in de wandkast bevindt zich een glazen vouwwand. Als de kinderen in de woonkamer spelen of tv kijken, kan je in de eetkamer rustig de krant lezen. De allesbrander ca. 180 graden draaien en zich aanpassen aan de inrichting.

De glazen vouwwand verdwijnt in zijn geheel in de wandkast.

De deur van de kastenwand kan inschuiven, waardoor de hele glazen vouwwand in de kast past.

De grote wandkast is op maat gemaakt van zgn. iriserende High pressure laminated (HPL) plaatmateriaal van Abet. De kleur van het plaatmateriaal past zich aan de omgeving aan. De verticale belijning worden geaccentueerd door de verticale esdoorn grepen. Aannemer: Weverbouw groep. Meubelwerk: Maatschap Spaardam Sidney Haijtema. Vloeren: bamboe tapis gelegd, linoleum. Stoffering: Siersema interieur. Glazen vouwwand; ntb. Opdrachtgever: Familie Kruisbrink. Ontwerp en renovatie woonhuis, voeren directie, oplevering in 2007, Studio florisvanderkleij

 

studio florisvanderkleij