lavendel, kunst, natuurbeeld

A-venue

Langs de rondweg (A-10) van Amsterdam stond tot 2009 op het Coenplein 25 jaar lang een loos viaduct. Op eigen initiatief en met hulp van velen hebben we van dit viaduct een tijdelijke 'site-specific' sculptuur gemaakt. Op twee grote nieuwe heuvels aan de de uiteinden van het viaduct werden 25000 lavendelplanten geplant. De bloemenzee is o.a. bedoeld als een aankondiging. De aanleg van de tweede buis Coentunnel - waarbij het viaduct na 25 jaar in gebruik wordt genomen - zal in 2014 een feit zijn. De 'Toscaanse heuvels' zijn ook een verwijzing naar de klimaatverschuiving. Verder heeft Lavendel een rustgevende werking - er staan per dag in de spits op deze plek ca 100.000 mensen in de file - en vangen 25000 planten ca 400k/g fijnstof af per jaar. April 2010 is het natuurbeeld afgebroken. Het viaduct maakt nu weer onderdeel uit van de uitbreiding tweede buis Coentunnel.


Swamps bestaat uit David Veldhoen (lid tot 2010), Roel van Timmeren, Floris van der Kleij


Materialen: zand, aarde, bigbags, kratten, grastegels, lavendel

Maten: 235x50x18h.


Voor meer informatie: www.swamps.nl

 

Foto Roger Cremer

Foto Roger Cremer

Sponsoren (financieel): Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV), Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Gemeente Amsterdam, Gemeente Zaandam, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeente,

Sponsoren (financieel): Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV), Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Gemeente Amsterdam, Gemeente Zaandam, Cultuurfonds Bank Nederlandse Gemeente, Prins Bernhard Cultuurfonds. Sponsoren (materieel, kennis, arbeid): Alterra Wageningen (WUR) Vincent Kuypers, Groenvoorziening Noord (Theo Meijer), Leo Dedding (advies onderhoud) Rijkswaterstaat (Jasmijn Miete en Jan Pilkes), Vereniging van Bedrijven A'dam Noord (VEBAN), Struyck Verwo, Schoeller Arca Systems, Darthuizer, van Leyen Pallets, Braspenning, Kabel Zaandam, Willem Ox, Gunco, NIEFRA beveiliging, Geert Groote School Amsterdam, Dura Vermeer Consortium Coentunnel Company, Frank Keizer, Dick Spinder. Swamps bedankt van harte -en met name Groenvoorziening Amsterdam Noord (Theo Meijer)- alle sponsoren. Zonder hen was dit eigen initiatief niet van de grond gekomen.

 

agnietenstraat, centrum amsterdam, bouwvergunning, aanbouw/opbouw, omgevingsvergunning

Penthouse 'Agwel' Amsterdam - Centrum

Gelegen in het Centrum van Amsterdam tussen Rusland, de Oude Zijds Achterburgwal en de Sint Agnietenstraat ligt dit smalle lange woonhuis. Rekening houdend met alle zichtlijnen vanaf de straat is de bouwvergunning verkregen voor dit bijzondere ontwerp voor een penthouse. De ruimte eronder is verbouwd tot het kantoor van het reclameburo.

De zwevende nissen lopen evenwijdig met de ramen aan de kant van de Sint Agnietenstraat.

3D beelden Arthur de Groot

Constructie in stalen spanten

Aannemer: Weverbouw groep, Theo Wever, Kees Veerman, Rob Esch. Constructie: Tekenis bv. Fotografie: Anne Reinke , Styling Marielle Maessen.Opdrachtgevers Cor du Buy (1993) en reclameburo Creative Cell, Alwin Merckelbach (2008) Ontwerp Laura Weber en Herman Verkerk ism Studio florisvanderkleij (1993). Voeren directie, oplevering in 2008 Studio florisvanderkleij. Met dank aan het SAS-Hotel en Arthur de Groot

 

Noorder Stationsweg14, Bloemendaal

Foto's volgen nog.

 

Noorder Stationsweg 23, Bloemendaal

Tov het station van Bloemendaal ligt een prachtig traditioneel Bloemendaals woonhuis. Hoe bouw je in stijl van zo'n fraai huis een aanbouw.
Fotografie Anne Reinke. Aannemer: Janco Luntz timmerwerken. Constructeur : Tekenis bv. Oppervlakte 40 m2. Opdrachtgever: anoniem. Ontwerp, voeren directie, oplevering 2009 Studio florisvanderkleij.

 

Noordermarkt 34, foto's volgen nog

Op de hoek van de Boomstraat en de Noordermarkt in Amsterdam Centrum staat een Rijksmonument uit 1610. Om het bovenhuis weer bewoonbaar te maken hebben we de omgevingsvergunning voor de raveling voor de nieuwe trappen aangevraagd. Daarna hebben we ook de vergunning voor de complete renovatie van het dak aangevraagd incl. het schrijven van bestek, het selecteren van de aannemers en voeren van directie t/m de oplevering. Het dak is door een zgn. 'damp open' manier van isoleren tot stand gekomen.

Materialen: Tweedehands historische dakpannen, vlas, fermacellplaat. Opdrachtgever: Peter sr en Peter jr Hegeraad. Constructeur raveling Firma Duyts, Arthur Grenzius. Constructeur dak Tekenis bv. Renovatie dak: Stavangervof aannemerij/Klussenbedrijf Ufkes vof.Voeren directie en oplevering in 2011 Studio florisvanderkleij, mmv Hayet Benkacem. Met dank aan Gilbert Koskamp van bureau Ssse en de Eco-logische bouwmarkt Amsterdam

 

studio florisvanderkleij