woonkamer, deco, interieur, rétro, architect, interieurarchitect, interieurontwerp, ontwerp, design, keuken, meubels

Het interieur van de woonkamer met een combinatie van antiek en moderne meubels

In een nieuw appartementen complex in Amsterdam kregen wij de opdracht om een casco appartement volledig in te richten. 

Door gebruik te maken van zachte en hardere aardse kleuren en fijne oppervlaktestructuren heeft de ruimte een persoonlijk karakter gekregen.

 

wastafel, keuken, pastel, retro, modern, interieur, studio

De keuken is een geheel op maat gemaakt ontwerp. HPL fronten gecombineerd met geborsteld RVS. Het blad is van wit Corian.

wastafel, badkamer, spiegel, kraan, wastafelkast

In de toilet is in dezelfde stijl als de keuken een wastafelmeubel ontworpen.

Ensemble van de gekozen materialen op een moodboard.

 

Restaurant Pizzaria Trattoria Yam Yam Amsterdam, Houtgestookte Pizzaoven, Uitvoering portaal Janco Luntz timmerwerken Beverwijk  Stuc en tegelwerk: Alex' 96, Amsterdam Vloer: Bentvelzen en Jacobs, Za

Trattorria Yam Yam

In Yam Yam wordt eten bereid in twee keukens, waarvan er een bestaat - als eerste in Amsterdam - uit een houtgestookte pizza oven. Door de goede communicatie met de eigenaar werd het mogelijk een ruimtelijk en logistiek helder plan te realiseren. Yam Yam bestaat uit twee panden, gescheiden door een draagmuur. Deze is deels gesloopt en vervangen door een onzichtbaar verwerkte stalen portaal. De vloeibare overgang levert meer ruimte en overzicht op voor personeel en klanten. Om dit te versterken bestaat de nieuwe bar uit vier elementen die tov elkaar iets zijn verschoven. De barmeubels zijn bekleed met witte 10x10 Mosa tegels. Boven twee barmeubels hangen rvs frames voor drank- en waterflessen die ook dienst doen als armatuur. De houtgestookte oven is gestript van zijn steenstrips en bekleed met onbehandeld ijzer. Op de vloer is eiken lamel aangebracht. Gekozen wordt om de tafels en stoelen voorlopig te behouden, zodat de veranderingen tov van het oude interieur niet de groot worden.

 


 

 

interieur yamyam amsterdam

Uitvoering portaal: Janco Luntz timmerwerken Beverwijk Stuc- en tegelwerk: Alex' 96, Amsterdam Vloer: Bentvelzen en Jacobs, Zaandam Bar: Maatschap Spaarndam, meubelmakers in Amsterdam. Derek Hall / Edward van Altena Opdrachtgever: Johan Vogelaar Fotografie: Kees Winkelman. Styling fotografie Marielle Maessen. Ontwerp,voeren directie, oplevering in 2008: Studio florisvanderkleij

 

Gebr. Silvestri grafisch ontwerpers

Grafisch ontwerpers en buurmannen gebroeders Silvestri wilden de ontwerpruimte, de keuken en de bespreekkamer meer één geheel laten worden. De deur van de toiletruimte zit verscholen in de 'gesloten' kubus. Erachter is de keuken. Als de rode lamp brandt, is het toilet bezet.

Wand van de kubus van grijs mdf latten. Toilet en keuken geheel uit zwart betonplex, toilet uitgevoerd in rvs. Opdrachtgever: Gebroeders Silvestri. Ontwerp, voeren directie, oplevering, Studio florisvanderkleij. Oplevering 2008

 

 

Noorder Stationsweg14, Bloemendaal

Foto's volgen nog.

 

Noorder Stationsweg 23, Bloemendaal

Tov het station van Bloemendaal ligt een prachtig traditioneel Bloemendaals woonhuis. Hoe bouw je in stijl van zo'n fraai huis een aanbouw.
Fotografie Anne Reinke. Aannemer: Janco Luntz timmerwerken. Constructeur : Tekenis bv. Oppervlakte 40 m2. Opdrachtgever: anoniem. Ontwerp, voeren directie, oplevering 2009 Studio florisvanderkleij.

 

villa 'borneo' amsterdam

Doel van deze ingrijpende verbouwing was de overgangen van de verschillende ruimtes met hun diverse functies, zowel horizontaal als verticaal, vloeiender in elkaar over te laten gaan. De lastig te belopen trappen met twee kwarten zijn allemaal vervangen door steektrappen, en muren zijn met een diamantzaag gesloopt. In het souterrain bevindt zich nu de L-vormige woonkamer met daarachter de keuken. Vervolgens de overgang naar de werkkamer, gescheiden door een transparante glazen wand. Deze wand 'doorsnijdt' het keukengedeelte en de keukentafel. Alle functies lopen organisch in elkaar over.


Vloer: PU gietvloer DRT Oss. Portugees marmer Cascais in wild verband gelegd:Firma: ntb. Steektrap begane grond: gelakt notenhout, frame van staal, trappenfabriek Fa. M. Geleijnse bv. Domoticasysteem: ntb, Binnenkozijnen: staal met gelaste paumellen, invallende deuren, Koos van Wengerden. Plinten: invallend van rvs. Keukenblad, spoelbak en opstaande rand van wit Corian, Fasting Corian verwerking. Horizontale lamellen stuurbaar in het glas, Pilkington. Wollen kleed: invallend in vloer, type Pebbles, merk Bic. Schuifdeuren met magnetisch schuifsysteem, Mondoor b.v. Maatvoering: ca. 250 m2, in vier woonlagen. Opdrachtgever: particulier. Fotografie: Allard Bovenberg.

Ontwerp, voeren directie, oplevering 2002: Willem Hoebink en Floris van der Kleij


 

Foto-agentschap en studio's Witman Kleipool, Amsterdam

De verhoogde in blauw epoxy geschilderde vloer is de 'entreezone' van WK agentschap; de hellingbanen dienen ervoor om de trolleys voor foto 'equipment' rijdend van de een naar de andere studio te vervoeren.

Middenin staat het zgn. 'ruimtegebonden meubel'. Tegen de klok in vertegenwoordigt het vier functies: receptie, servieskast, keuken en garderobe.

Het meubel bestaat uit één materiaal (watervast berkenmultiplex), de ronde ramen zijn van gepolijst rvs.

Opdrachtgevers: Sandra Witman en Frances Kleipool. Ontwerp, voeren directie en oplevering: Studio florisvanderkleij


 

studio florisvanderkleij