Corridor de bains

Deze plattegrond geeft de ruimtelijke beleving weer waarbij de badkamer toilet en de twee gangen een organisch geheel vormen.

Zacht indirect dimbaar ledlicht is toegepast waarbij de beton cire muren goed uitkomen

Zichtlijn naar de slaapkamer

Sparing voor de handdoekradiator zorgt voor goede doorloop naar de speciale toilet (uitgerust met koolstoffilter tegen de geur).

 

Gebr. Silvestri grafisch ontwerpers

Grafisch ontwerpers en buurmannen gebroeders Silvestri wilden de ontwerpruimte, de keuken en de bespreekkamer meer één geheel laten worden. De deur van de toiletruimte zit verscholen in de 'gesloten' kubus. Erachter is de keuken. Als de rode lamp brandt, is het toilet bezet.

Wand van de kubus van grijs mdf latten. Toilet en keuken geheel uit zwart betonplex, toilet uitgevoerd in rvs. Opdrachtgever: Gebroeders Silvestri. Ontwerp, voeren directie, oplevering, Studio florisvanderkleij. Oplevering 2008

 

 

 Aannemer: Alex '96, Speciaal op maat ontworpen Corian bladen: Fasting Corian bv. Deuren en Kozijnen: Theo van der Berg, Bijzondere meubels. Opdrachtgever: anoniem. Fotografie:Anne Reinke.

Den Texstraat, Amsterdam

In de Den Texstraat in Amsterdam woont een familie met twee kinderen. In de piekuren is het een drukte van belang in de badkamer op de tweede etage. Door de plattegrond aan te passen en wanden -zonder tegels- beter te positioneren kunnen er twee badkamers worden gerealiseerd. Nu kan iedereen in zijn 'eigen' badkamer zijn eigen tempo bepalen. De voor-en achterkamer worden door een badkamer'gang' verbonden,wat de bewegingsvrijheid en ruimtelijk gevoel - je kan nu een rondje lopen- doet toenemen.

 

 

 

Aannemer: Alex '96, Speciaal op maat ontworpen Corian bladen: Fasting Corian bv. Deuren en Kozijnen: Theo van der Berg, Bijzondere meubels. Opdrachtgever: anoniem. Fotografie: Anne Reinke. Ontwerp,voeren directie en oplevering in 2011, Studio florisvanderkleij

 

studio florisvanderkleij