woonkamer, deco, interieur, rétro, architect, interieurarchitect, interieurontwerp, ontwerp, design, keuken, meubels

Het interieur van de woonkamer met een combinatie van antiek en moderne meubels

In een nieuw appartementen complex in Amsterdam kregen wij de opdracht om een casco appartement volledig in te richten. 

Door gebruik te maken van zachte en hardere aardse kleuren en fijne oppervlaktestructuren heeft de ruimte een persoonlijk karakter gekregen.

 

wastafel, keuken, pastel, retro, modern, interieur, studio

De keuken is een geheel op maat gemaakt ontwerp. HPL fronten gecombineerd met geborsteld RVS. Het blad is van wit Corian.

wastafel, badkamer, spiegel, kraan, wastafelkast

In de toilet is in dezelfde stijl als de keuken een wastafelmeubel ontworpen.

Ensemble van de gekozen materialen op een moodboard.

 

agnietenstraat, centrum amsterdam, bouwvergunning, aanbouw/opbouw, omgevingsvergunning

Penthouse 'Agwel' Amsterdam - Centrum

Gelegen in het Centrum van Amsterdam tussen Rusland, de Oude Zijds Achterburgwal en de Sint Agnietenstraat ligt dit smalle lange woonhuis. Rekening houdend met alle zichtlijnen vanaf de straat is de bouwvergunning verkregen voor dit bijzondere ontwerp voor een penthouse. De ruimte eronder is verbouwd tot het kantoor van het reclameburo.

De zwevende nissen lopen evenwijdig met de ramen aan de kant van de Sint Agnietenstraat.

3D beelden Arthur de Groot

Constructie in stalen spanten

Aannemer: Weverbouw groep, Theo Wever, Kees Veerman, Rob Esch. Constructie: Tekenis bv. Fotografie: Anne Reinke , Styling Marielle Maessen.Opdrachtgevers Cor du Buy (1993) en reclameburo Creative Cell, Alwin Merckelbach (2008) Ontwerp Laura Weber en Herman Verkerk ism Studio florisvanderkleij (1993). Voeren directie, oplevering in 2008 Studio florisvanderkleij. Met dank aan het SAS-Hotel en Arthur de Groot

 

Corridor de bains

Deze plattegrond geeft de ruimtelijke beleving weer waarbij de badkamer toilet en de twee gangen een organisch geheel vormen.

Zacht indirect dimbaar ledlicht is toegepast waarbij de beton cire muren goed uitkomen

Zichtlijn naar de slaapkamer

Sparing voor de handdoekradiator zorgt voor goede doorloop naar de speciale toilet (uitgerust met koolstoffilter tegen de geur).

 

zitkuil, kruipruimte, schaarlift, geďntegreerd meubelontwerp

hendrik32. Hoe ga je om met de kleine ruimte voor een groot gezin.

De familie bestaat uit 6 personen, de ruimte in de woonkamer is dan al snel gevuld. Daarnaast is er op elk uur van de dag een andere leefsituatie. Dit vraagt om flexibele ruimtelijke indeling. Er blijkt een kruipruimte onder het huis te zitten van 90 cm diep, die goed droog is. Daarin is een kleine zitkuil gebouwd, met een door een schaarlift beweegbare vloer. De vloer kan omhoog als podium, onzichtbaar gelijk staan met de rest van het karpet, of de kuil laten zakken, en als zitmeubel fungeren. Vier grote laden voor de berging voor speelgoed zitten in de wanden van de kuil. Voor de veiligheid zit de electronische bediening in een kastje met een slot erop. De beneden etage is door een glazen vouwwand te verdelen in twee aparte kamers. De wand zit ingenieus verborgen in de wandkast.

De mechanische zitkuil functioneert als een bijzonder meubelstuk. En als ideaal speelobject.

De mechanische zitkuil biedt veel functionaliteit. En als je de bodem laat zakken kan je de rand als stoel gebruiken, of de zijkant van de kuil als rugleuning.

Als de lift verder naar beneden zakt, zijn er aan drie zijkanten een grote berging met diepe lades voor speelgoed.

De woonkamer is te verdelen in twee delen. Verborgen in de wandkast bevindt zich een glazen vouwwand. Als de kinderen in de woonkamer spelen of tv kijken, kan je in de eetkamer rustig de krant lezen. De allesbrander ca. 180 graden draaien en zich aanpassen aan de inrichting.

De glazen vouwwand verdwijnt in zijn geheel in de wandkast.

De deur van de kastenwand kan inschuiven, waardoor de hele glazen vouwwand in de kast past.

De grote wandkast is op maat gemaakt van zgn. iriserende High pressure laminated (HPL) plaatmateriaal van Abet. De kleur van het plaatmateriaal past zich aan de omgeving aan. De verticale belijning worden geaccentueerd door de verticale esdoorn grepen. Aannemer: Weverbouw groep. Meubelwerk: Maatschap Spaardam Sidney Haijtema. Vloeren: bamboe tapis gelegd, linoleum. Stoffering: Siersema interieur. Glazen vouwwand; ntb. Opdrachtgever: Familie Kruisbrink. Ontwerp en renovatie woonhuis, voeren directie, oplevering in 2007, Studio florisvanderkleij

 

 Aannemer: Alex '96, Speciaal op maat ontworpen Corian bladen: Fasting Corian bv. Deuren en Kozijnen: Theo van der Berg, Bijzondere meubels. Opdrachtgever: anoniem. Fotografie:Anne Reinke.

Den Texstraat, Amsterdam

In de Den Texstraat in Amsterdam woont een familie met twee kinderen. In de piekuren is het een drukte van belang in de badkamer op de tweede etage. Door de plattegrond aan te passen en wanden -zonder tegels- beter te positioneren kunnen er twee badkamers worden gerealiseerd. Nu kan iedereen in zijn 'eigen' badkamer zijn eigen tempo bepalen. De voor-en achterkamer worden door een badkamer'gang' verbonden,wat de bewegingsvrijheid en ruimtelijk gevoel - je kan nu een rondje lopen- doet toenemen.

 

 

 

Aannemer: Alex '96, Speciaal op maat ontworpen Corian bladen: Fasting Corian bv. Deuren en Kozijnen: Theo van der Berg, Bijzondere meubels. Opdrachtgever: anoniem. Fotografie: Anne Reinke. Ontwerp,voeren directie en oplevering in 2011, Studio florisvanderkleij

 

Noorder Stationsweg14, Bloemendaal

Foto's volgen nog.

 

Noorder Stationsweg 23, Bloemendaal

Tov het station van Bloemendaal ligt een prachtig traditioneel Bloemendaals woonhuis. Hoe bouw je in stijl van zo'n fraai huis een aanbouw.
Fotografie Anne Reinke. Aannemer: Janco Luntz timmerwerken. Constructeur : Tekenis bv. Oppervlakte 40 m2. Opdrachtgever: anoniem. Ontwerp, voeren directie, oplevering 2009 Studio florisvanderkleij.

 

villa 'borneo' amsterdam

Doel van deze ingrijpende verbouwing was de overgangen van de verschillende ruimtes met hun diverse functies, zowel horizontaal als verticaal, vloeiender in elkaar over te laten gaan. De lastig te belopen trappen met twee kwarten zijn allemaal vervangen door steektrappen, en muren zijn met een diamantzaag gesloopt. In het souterrain bevindt zich nu de L-vormige woonkamer met daarachter de keuken. Vervolgens de overgang naar de werkkamer, gescheiden door een transparante glazen wand. Deze wand 'doorsnijdt' het keukengedeelte en de keukentafel. Alle functies lopen organisch in elkaar over.


Vloer: PU gietvloer DRT Oss. Portugees marmer Cascais in wild verband gelegd:Firma: ntb. Steektrap begane grond: gelakt notenhout, frame van staal, trappenfabriek Fa. M. Geleijnse bv. Domoticasysteem: ntb, Binnenkozijnen: staal met gelaste paumellen, invallende deuren, Koos van Wengerden. Plinten: invallend van rvs. Keukenblad, spoelbak en opstaande rand van wit Corian, Fasting Corian verwerking. Horizontale lamellen stuurbaar in het glas, Pilkington. Wollen kleed: invallend in vloer, type Pebbles, merk Bic. Schuifdeuren met magnetisch schuifsysteem, Mondoor b.v. Maatvoering: ca. 250 m2, in vier woonlagen. Opdrachtgever: particulier. Fotografie: Allard Bovenberg.

Ontwerp, voeren directie, oplevering 2002: Willem Hoebink en Floris van der Kleij


 

Noordermarkt 34, foto's volgen nog

Op de hoek van de Boomstraat en de Noordermarkt in Amsterdam Centrum staat een Rijksmonument uit 1610. Om het bovenhuis weer bewoonbaar te maken hebben we de omgevingsvergunning voor de raveling voor de nieuwe trappen aangevraagd. Daarna hebben we ook de vergunning voor de complete renovatie van het dak aangevraagd incl. het schrijven van bestek, het selecteren van de aannemers en voeren van directie t/m de oplevering. Het dak is door een zgn. 'damp open' manier van isoleren tot stand gekomen.

Materialen: Tweedehands historische dakpannen, vlas, fermacellplaat. Opdrachtgever: Peter sr en Peter jr Hegeraad. Constructeur raveling Firma Duyts, Arthur Grenzius. Constructeur dak Tekenis bv. Renovatie dak: Stavangervof aannemerij/Klussenbedrijf Ufkes vof.Voeren directie en oplevering in 2011 Studio florisvanderkleij, mmv Hayet Benkacem. Met dank aan Gilbert Koskamp van bureau Ssse en de Eco-logische bouwmarkt Amsterdam

 

studio florisvanderkleij