agnietenstraat, centrum amsterdam, bouwvergunning, aanbouw/opbouw, omgevingsvergunning

Penthouse 'Agwel' Amsterdam - Centrum

Gelegen in het Centrum van Amsterdam tussen Rusland, de Oude Zijds Achterburgwal en de Sint Agnietenstraat ligt dit smalle lange woonhuis. Rekening houdend met alle zichtlijnen vanaf de straat is de bouwvergunning verkregen voor dit bijzondere ontwerp voor een penthouse. De ruimte eronder is verbouwd tot het kantoor van het reclameburo.

De zwevende nissen lopen evenwijdig met de ramen aan de kant van de Sint Agnietenstraat.

3D beelden Arthur de Groot

Constructie in stalen spanten

Aannemer: Weverbouw groep, Theo Wever, Kees Veerman, Rob Esch. Constructie: Tekenis bv. Fotografie: Anne Reinke , Styling Marielle Maessen.Opdrachtgevers Cor du Buy (1993) en reclameburo Creative Cell, Alwin Merckelbach (2008) Ontwerp Laura Weber en Herman Verkerk ism Studio florisvanderkleij (1993). Voeren directie, oplevering in 2008 Studio florisvanderkleij. Met dank aan het SAS-Hotel en Arthur de Groot

 

Hubbel, ontwerp: Piet van der Werf en Floris van der Kleij

alle informatie over de hubbel staat op een aparte website:  www.hubbels.eu

 

Gebr. Silvestri grafisch ontwerpers

Grafisch ontwerpers en buurmannen gebroeders Silvestri wilden de ontwerpruimte, de keuken en de bespreekkamer meer één geheel laten worden. De deur van de toiletruimte zit verscholen in de 'gesloten' kubus. Erachter is de keuken. Als de rode lamp brandt, is het toilet bezet.

Wand van de kubus van grijs mdf latten. Toilet en keuken geheel uit zwart betonplex, toilet uitgevoerd in rvs. Opdrachtgever: Gebroeders Silvestri. Ontwerp, voeren directie, oplevering, Studio florisvanderkleij. Oplevering 2008

 

 

aemsteldent bv, showroom voor tandarts 'equipment'

Aemsteldent ligt op een industrieterrein vlak voor Uithoorn, in de buitenbocht van de Amstelrivier. De casco ruimte bestaat uit twee bouwlagen waarvan de verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in betonnen kanaalplaten van 6 x1,20 meter.
De basis van het plan bestaat uit één ruimtelijke ingreep; twee kanaalplaten worden volledig verwijderd. Vervolgens is er een grote glasgevel met een hoogte van twee verdiepingen (6,50 m hoog) schuin door de overgebleven kanaalplaat gestoken. Hierdoor ontstaat een vide. De glaswand hangt met glazen ribben aan het bouwkundige plafond. De trap loopt parallel aan deze glaswand. De routing en ruimtes die hierdoor ontstaan, leveren de gewenste verschillende functies: Tochtportaal, hal, garderobe, toiletten, kantoor en berging op de begane grond. Op de eerste verdieping de grote showroom met uitzicht over de Amstel en directie-en bespreekruimte, te bereiken over een loopbrug.


De tandarts'equipment' kan door de vide naar boven worden gehezen; de tandartsstoelen zij gemonteerd op een uitneembare plateau's, waardoor bij het verwisselen van de stoelen gemakkelijk het div. leidingwerk (water, lucht enz.) kan worden aangepast.


Acoustisch houten plafond uitgevoerd in Red Cedar,
Vloeren: epoxy gietvloer.
Stalen trap, stalen omheining met Bankirai houten leuningen en treden.
Afmeting begane grond ca 40m2, eerste verdieping ca 90m2
Opdrachtgevers: Aemsteldent bv, Peter van Wagenberg, George van der Meij
Opgeleverd in 1999. Ontwerp en voeren directie: Studio florisvanderkleij

 

 

vgct (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie)

Foto maquette volgt nog.

 

Foto-agentschap en studio's Witman Kleipool, Amsterdam

De verhoogde in blauw epoxy geschilderde vloer is de 'entreezone' van WK agentschap; de hellingbanen dienen ervoor om de trolleys voor foto 'equipment' rijdend van de een naar de andere studio te vervoeren.

Middenin staat het zgn. 'ruimtegebonden meubel'. Tegen de klok in vertegenwoordigt het vier functies: receptie, servieskast, keuken en garderobe.

Het meubel bestaat uit één materiaal (watervast berkenmultiplex), de ronde ramen zijn van gepolijst rvs.

Opdrachtgevers: Sandra Witman en Frances Kleipool. Ontwerp, voeren directie en oplevering: Studio florisvanderkleij


 

Loyal Lawyers, Ringpark, Total makeover, Circulaire economie, Circular Economy, Westring, A10, Advocatenkantoor inrichting. Design

Loyal lawyers, Nachtwachtlaan 20 in Amsterdam

'Total Makeover' project waarbij het bestaande meubilair opnieuw wordt gebruikt. SVP even de paperassen optillen, dan kan iedereen zo weer aan de slag...Tafels, sokkels, en archiefkasten zijn 'bekleed' met nieuwe werkbladen van hout. Het streven was daarbij om voor dit nieuwe advocatenkantoor in het moderne Ringpark gebouw een loftachtige kantoorruimte te creëren zonder al te grote aanpassingen te hoeven doen aan het moderne gebouw (gelegen aan de Westring A10). Het kleurenpalet werd wit, zwart of grijs, zodat de in grote getale aanwezige moderne kunst optimaal zou uitkomen. Akoustische panelen hangen aan het opengewerkte plafond, zodat er aan de muren schilderijen kunnen hangen.  


 

 

Het wat sleetse meubilair ondergaat een complete metamorfose

In de bespreekruimte werd het blad in drie delen verdeeld. En advies opgevolgd voor 6 nieuwe stoelen (type Muuto fiber chair kleur grijs, niet afgebeeld)

 

studio florisvanderkleij